Tips en advies

Tips en advies

Tips en advies

Tips en advies

Fast & Free Shipping

Aliquet arcu ac habitant

Eco-Friendly

Aliquet arcu ac habitant

2-Year Warranty

Aliquet arcu ac habitant

Eco cheques

Bij InterBikes kunt u alle betalingen uitvoeren met eco cheques: nieuwe fietsen, accessoires en herstellingen.

De bedrijfsfiets: een aantrekkelijk gegeven

Dit is een WIN/WIN situatie.

Voor uw medewerkers = de FIETS:
– een extra verloning volledig belastingvrij.
– het transportmiddel bij uitstek op weg van/naar het werk of gewoon als quality time in de vrije tijd.
– cumuleerbaar met een bedrijfswagen en een fietspremie.
– Gezondere en tevreden medewerkers

Voor uw onderneming = de FIETSAANKOOP of -SCHENKING :
– fiscaal bijzonder aantrekkelijk; zelfs een e-bike.
– gezondere en tevreden medewerkers.
– besparen op parkeer- en autokosten.
– geen fileleed.
– zonder belasting als voordeel van alle aard.
– 120% in kosten te brengen; ook alle fietstoebehoren.

Vraag vrijblijvend naar een offerte. Wij bieden u een voorstel op maat aan rekening houdend met uw budget, aantal aan te schaffen fietsen en andere wensen

Levensduur en tips voor onderhoud van de batterij

De levensduur van de batterij hangt van veel factoren af. Om de batterij in optimale conditie te houden, kan je onderstaande onderhoudstips opvolgen, welke de levensduur van de batterij ten goede komen.

Li-Ion batterijen hebben na aankoop +/- 5 ladingen/ontladingen nodig om op hun maximale kracht te komen. In de eerste fase worden de cellen van de accu gevormd. Het is dus belangrijk om na de aankoop dit ook echt te doen. Ga fietsen en rij je de batterij +/- 90% leeg (dit mag uiteraard over meerdere dagen). Vervolgens laad je de batterij weer helemaal op. Dit proces moet je dus minimaal 4 keer herhalen.

Het continu ‘diepontladen’ (‘volledig platrijden’) van iedere batterij beperkt de levensduur enorm. De technologie staat natuurlijk niet stil, iedere nieuwe generatie batterijen heeft een langere levensduur en laat meer ontladingen toe (tot meer dan 1000).

Indien de batterij tussen de 25% en 50% wordt leeggereden voordat ze opnieuw wordt geladen, stijgt de levensduur aanzienlijk.

Veelgestelde vragen:

Hoe laad ik de batterij op de juiste manier op?
U kunt de batterij apart of direct op uw e-bike opladen zonder dat de levensduur korter wordt. Het onderbreken van het laadproces beschadigt de accu niet. Batterijen van Panasonic, Bosch en Shimano worden gekenmerkt door een langdurige energieopslag. Het memory-effect blijft daarbij achterwege.

Hoe lang duurt het opladen van mijn batterij?
De oplaadtijd is afhankelijk van de capaciteit van de batterij. De Bosch PowerPack 500Wh-batterij, bijvoorbeeld, is voor de helft geladen na slechts 1.5 tot 2 uur. Om de accu volledig op te laden, heeft u maximaal 4.5 uur nodig.

Wat gebeurt er als ik de batterij te lang oplaad?
In de batterijen is een managementsysteem gebouwd dat de batterij beschermt tegen overbelasting, onderspanning en oververhitting. De monitoring per cel zorgt voor een veilige, betrouwbare en goede lading.

Wat gebeurt er als ik de batterij lange tijd niet gebruik?
Als u uw e-bikebatterij lange tijd niet gebruikt, bestaat het risico dat deze in een zogenaamde “diepe slaap” raakt. Bij het ontwaken worden de batterijcellen overbelast, wat tot onherstelbare schade kan leiden. Om dat te voorkomen, raden we aan om de accu van de e-bike elke zes tot acht weken te activeren. Dat betekent dat u de accu kort aansluit op het stroomnet of dat u een korte ronde met de e-bike fietst.

Hoe berg ik de batterij op de juiste manier op?
Voor langdurige opslag, bijvoorbeeld in de winter, raden we aan de accu (uit de fiets) op kamertemperatuur en in een droge omgeving op te bergen. De accu moet daarbij een capaciteit van ongeveer 40 tot 60% hebben. Zorg ervoor dat u uw e-bikebatterij regelmatig gebruikt, of even bijlaadt, zodat deze niet in een diepe slaap terechtkomt.

Wat is de levensduur van mijn batterij?
In principe verliest een batterij per jaar ongeveer 7 procent van de capaciteit. Een exacte levensduur kan echter niet worden aangegeven, omdat deze in de eerste plaats afhankelijk is van de belasting en omgang. We raden aan, om na ongeveer zes jaar, over te stappen op een nieuwe batterij.

Kan ik de levensduur van mijn batterij verlengen?
Als u de eenvoudige regels rond bescherming, vervoer en opslag opvolgt, kan dat de levensduur van een batterij positief beïnvloeden. Bewaar de batterij in een droge omgeving en houd hem uit de buurt van zonlicht. Het beste is om de batterij op te bergen bij een kamertemperatuur van 15 tot 20 graden Celsius. Ook het opladen van de batterij moet op kamertemperatuur gebeuren. Als u uw e-bike vervoert, verwijder dan eerst de accu en neem deze tijdens het transport in de auto mee.

Hoe ver kan ik met één laadbeurt komen?
Het bereik is afhankelijk van vele factoren. Om die reden is een nauwkeurige indicatie niet mogelijk. De grootte van de batterij, de sterkte van de motor en het geselecteerde ondersteuningsniveau hebben de grootste invloed op het bereik. Tegelijkertijd spelen bijvoorbeeld ook het routeprofiel, de trapfrequentie, de bandenspanning, de buitentemperatuur en het totaalgewicht van de fiets en fietser een rol.

https://www.bosch-ebike.com/be/service/actieradius-calculator

Moet ik in de winter ergens op letten?
Kou vermindert de prestaties van een batterij. Bewaar uw e-bikebatterij in de winter op kamertemperatuur en plaats de accu kort voor vertrek weer in de fiets.

Ik wil mijn e-bike schoonmaken. Moet ik ergens op letten?
Verwijder de batterij voordat u aan de schoonmaak begint. Zorg ervoor dat er niet te veel water in de batterijhouder terechtkomt. Indien nodig kunt u bij uw dealer terecht voor beschermkappen op de batterijhouder. Deze voorkomen direct contact met vuil en water.
Als de batterij vuil is, kunt u deze met een vochtige doek afnemen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen omdat deze het oppervlak kunnen aantasten.

Kan ik mijn batterij laten repareren?
Als u denkt dat uw batterij niet goed werkt, laat hem dan controleren door uw dealer. Die bepaalt dan of de batterij daadwerkelijk defect is of dat er een storing in de elektronica is, die verholpen kan worden.
Probeer nooit zelf een batterij te repareren. Neem altijd contact op met uw dealer.

Fiets advies op maat

Welke fiets past bij mij: vakkundigheid en goed advies bij dé fietsspecialist

Een fiets moet bij je passen. Interbikes is dé fietsspecialist van de regio waar je wordt geholpen door verkopers met kennis van de producten en affiniteit met fietsen. Voor ons geen snelle verkopen. Wij willen dat je de fiets ook na een paar maanden nog steeds als de beste koop ziet. Heb je een zadel gekocht wat toch niet zo lekker zit? Geen probleem; je kunt het zadel gewoon omruilen voor een ander. Wij proberen je zo goed mogelijk van dienst te zijn en doen niet moeilijk als je je later bedenkt.

Maak een proefrit

Naast deskundig advies bieden we je ook alle mogelijkheid om vrijblijvend een aantal fietsen te testen. Want alleen op die manier kun je goed beoordelen wat het beste bij je past. Onze medewerkers nemen alle tijd om de voor- en nadelen met je te bespreken en zelf te laten ontdekken welke fiets het beste bij jou past.

Fiets kopen? Oriënteer je gerust via internet, maar koop hem wel bij een fietsspecialist

Tegenwoordig is bijna alles via internet te koop, waaronder ook veel fietsen. Deze fietsen worden veelal met korting aangeboden. Sommige producten lenen zich prima om op internet te kopen, maar voor de aanschaf van een fiets heb  je advies op maat nodig. De fiets moet perfect voor je afgesteld worden en je wil natuurlijk bij een vakman terecht kunnen voor de goede aftersales. Ons team staat van maandag t/m zaterdag voor je klaar!

Aandachtspunten bij een nieuwe elektrische fiets

Bandendruk :

  • Aanbevolen druk: 3 BAR of KG (staat ook aangegeven op de band).
    • Voor extra comfort en betere grip: eventueel druk band vooraan, iets lager instellen.
    • Controleer best maandelijks druk en pomp indien nodig bij.
    • Waarom belangrijk? Een correcte bandendruk vermindert de kans op lekrijden en vermindert ook het energieverbruik.

Voorvork:

  • vaak 2 standen: open of geblokkeerd.
    • Open stand: Comfortabel rijden over hobbelige wegen. Het voorwiel stuitert ook minder waardoor men sneller kan corrigeren .
    • Gesloten stand: Optimale krachtoverdracht en efficiëntie op goede fietspaden.
    • Gebruikstip: Probeer beide standen uit en bepaal wat het beste bij uw route past.

Remmen

  • Voorrem (links): Gebruik met voorzichtigheid, vooral bij natte of zanderige wegen, bij afdalingen om slippen te voorkomen.
    • Achterrem (rechts): normaal de veiligste optie voor gecontroleerd afremmen.
    • Controle: Houd visueel de slijtage van de schijfremblokken regelmatig in de gaten. Ook indien de remblok bijna volledig versleten is, remt hij immers nog goed. Indien u te lang wacht om de remblokken te vervangen, kunnen de versleten remblokken krassen trekken op de remschijf.

Fietscomputer:

  • In- en uitschakelen met powerknop.
    • Door de ritstatistieken van links naar rechts scrollen via de bovenste 2 knoppen van de controller: bekijk ritafstand, totale afstand, gemiddelde snelheid, effectieve rijtijd en bereik (actieradius) in elke ondersteuning.
  • Het ondersteuningsniveaus kiezen met 2 onderste knoppen: Kies de juiste trapondersteuning voor uw rit: 4 mogelijkheden (ook aangeduid met verschillende kleuren).• Verlichting aan- en uitschakelen: Houd de lampknop (bovenste knop/symbool lampje) langer ingedrukt.
    • Stapondersteuning: Houd de onderste knop langer ingedrukt (onderste knop/symbool wandelend ventje). Na aftelling ondersteunt de fiets u bij het stappen (handig bij zware bagage of hellingen).

Batterij: Als u de fiets niet in de buurt krijgt van een stopcontact (vakantie, gemeenschappelijke kelder) kan u het batterijkapje openen, draai de sleutel een halve slag en klik de batterij los.

De fabrikant raadt aan de accu de eerste 5 keer bijna (zeker niet volledig!) leeg te rijden (nog 5 a 10 % vulling) en ze daarna in 1 keer 100% op te laden, om zo een goede verbinding tussen de cellen te krijgen en de maximale capaciteit van uw batterij te kunnen benutten.

Indien je langere tijd niet meer rijdt (vanaf 1 maand bv tijdens de winter,): accu uit fiets nemen, +/- 40% geladen houden, om de maand accu controleren en eventueel bijladen. Best accu op een temperatuur van + 10° bewaren.

Wielslot: heeft vaak een blokkering zodat het slot niet toevallig tussen uw spaken belandt tijdens het fietsen. U draait met de sleutel een halve draai naar rechts en zo gaat de beveiliging deblokkeren en daarna kan u het wielslot naar beneden duwen en het op slot doen. Sleutel terug recht houden en verwijderen uit het slot.

Extra beveiliging: Combineer het wielslot met een insteekketting om de fiets aan een vast object te bevestigen. Zo kan de fiets moeilijker in een camionette opgeladen worden.

Ketting: Smeren als ketting droog staat (als het regent vaker, tot 1/maand). Oppassen: geen olie op de schijfremmen spuiten. Als dit gebeurd, meteen de schijf ontvetten omdat anders de remkracht totaal kan verdwijnen. Niet te veel in 1 keer opsmeren (geen vetpot) anders blijft het vuil en zand in de olie plakken en dit werkt als schuurpapier op de versnellingen.

Riem: soms eens afspoelen en eventueel siliconen spray gebruiken tegen piepend geluid (soms in de zomer). Vermijd contact van de spray met remschijven.

Naafversnellingen: Schakelen kan vanuit stilstand of al rijdend, dan best even stoppen met trappen (of licht trappen) voor een soepele overgang tussen de versnellingen.

Versnellingen derailleur: Altijd schakelen tijdens trappen.

Zadel op juiste hoogte zetten: voettippen komen net op de grond.

Stuur in juiste hoogte/positie: pas aan naar comfortabele of sportieve zithouding, afhankelijk van de voorkeur van de klant.

Eerste onderhoud na 250 – 300 km. Controle van de remmen, versnellingen (nieuwe kabels rekken), alle bouten (kunnen los trillen), spaakspanning (moet gelijkmatig zijn om slag in de wielen te voorkomen). Een gratis onderhoud maar heel belangrijk. We werken altijd op afspraak (bellen of mailen)

Binnen eerste 6 maanden, 2ste onderhoud: -10 euro op werk (optioneel, indien er iets mankeert).

Binnen eerste 12 maanden, 3de onderhoud: -20 euro op werk (belangrijk preventief onderhoud)

Fiets advies op maat

Welke fiets past bij mij: vakkundigheid en goed advies bij dé fietsspecialist

Een fiets moet bij je passen. Interbikes is dé fietsspecialist van de regio waar je wordt geholpen door verkopers met kennis van de producten en affiniteit met fietsen. Voor ons geen snelle verkopen. Wij willen dat je de fiets ook na een paar maanden nog steeds als de beste koop ziet. Heb je een zadel gekocht wat toch niet zo lekker zit? Geen probleem; je kunt het zadel gewoon omruilen voor een ander. Wij proberen je zo goed mogelijk van dienst te zijn en doen niet moeilijk als je je later bedenkt.

Maak een proefrit

Naast deskundig advies bieden we je ook alle mogelijkheid om vrijblijvend een aantal fietsen te testen. Want alleen op die manier kun je goed beoordelen wat het beste bij je past. Onze medewerkers nemen alle tijd om de voor- en nadelen met je te bespreken en zelf te laten ontdekken welke fiets het beste bij jou past.

Fiets kopen? Oriënteer je gerust via internet, maar koop hem wel bij een fietsspecialist

Tegenwoordig is bijna alles via internet te koop, waaronder ook veel fietsen. Deze fietsen worden veelal met korting aangeboden. Sommige producten lenen zich prima om op internet te kopen, maar voor de aanschaf van een fiets heb  je advies op maat nodig. De fiets moet perfect voor je afgesteld worden en je wil natuurlijk bij een vakman terecht kunnen voor de goede aftersales. Ons team staat van maandag t/m zaterdag voor je klaar!